Događaji

UMHCG: Obilježavanje Evropskog dana samostalnog života

4. maja u okviru događaja koji je organizovan od strane naših prijatelja_ica iz Udruženja mladih sa hendikepom naši_e Hana Konatar, Teodor Stojanović, Katja Jovanović i Jovan Džoli Ulićević.

Na živoj biblioteci smo razgovarali_e sa svim zainteresovanim građanima_kama o rodu, rodnim identitetima, transrodnosti, problemima sa kojima se susrijećemo kao trans osobe, ali i našim ličnim iskustvima u pogledu prihvatanja u porodici, društvu, kao i sopstvenog prihvatanja.

Na događaju je, takođe, naša Marija Jovanović, izložila radove svoje izložbe “Vidljivi_e” koju smo predstavili_e povodom Međunarodnog dana vidljivosti trans osoba.

Written by asocijacijaspektra

Asocijacija "Spektra" je jedina trans organizacija u Crnoj Gori koja se bavi zaštitom i promocijom ljudskih prava transrodnih, rodno varijantnih i interpolnih (TIRV) osoba, osnovana u martu 2017 godine. Vizija Spektre je društvo u kojem sve osobe uživaju jednaka prava i tretman, te u kojem su svi naši identiteti i tijela poštovani, a naše razlike slavljene. Naša misija je da stvorimo jak, vidljiv, javno prepoznat pokret trans, inter i rodno varijantnih (TIRV) osoba koje će imati uticaja u odlučivanju o svojim ljudskim pravima i biti pokretačka snaga koja će dovesti do potpunog poštovanja ljudskih prava TIRV osoba i donijeti poboljšanje kvaliteta života TIRV osobama u Crnoj Gori. “Spectra” is the only trans-led organization in Montenegro, founded in March 2017. Our vision is a society where all persons enjoy equal rights and treatment and all identities and bodies are respected. Our mission is to create a strong, visible and influential movement which will aim to bring a complete respect of human rights of trans and intersex persons.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

%d bloggers like this: