Ponosni smo što je naš Jovan Džoli Ulićević bio jedan od aktivista_kinja koji_e su bili_e pozvani_e na sastanak sa direktorom Uprave policije MUP-a Veselinom Veljovićem.

Sastanak je bio posvećen diskusiji o dosadašnjoj saradnji Uprave policije i organizacija koje se bave zaštitom i promocijom ljudskih prava LGBTIQ osoba u Crnoj Gori, kao i o budućoj saradnji i koracima koje treba preduzeti kako bi se kvalitet života i prava LGBTIQ osoba dodatno popravila.

Sastanku su takođe prisustvovali_e Danijel Kalezić ispred NVO Queer MontenegroJelena Colakovic ispred Nvo JuventasBojana Jokic ispred LGBT Forum Progres – M
ontenegro
 kao i John M. Barac ispred LGBTIQ Socijalnog centra.

police

Written by asocijacijaspektra

Asocijacija "Spektra" je jedina trans organizacija u Crnoj Gori koja se bavi zaštitom i promocijom ljudskih prava transrodnih, rodno varijantnih i interpolnih (TIRV) osoba, osnovana u martu 2017 godine. Vizija Spektre je društvo u kojem sve osobe uživaju jednaka prava i tretman, te u kojem su svi naši identiteti i tijela poštovani, a naše razlike slavljene. Naša misija je da stvorimo jak, vidljiv, javno prepoznat pokret trans, inter i rodno varijantnih (TIRV) osoba koje će imati uticaja u odlučivanju o svojim ljudskim pravima i biti pokretačka snaga koja će dovesti do potpunog poštovanja ljudskih prava TIRV osoba i donijeti poboljšanje kvaliteta života TIRV osobama u Crnoj Gori. “Spectra” is the only trans-led organization in Montenegro, founded in March 2017. Our vision is a society where all persons enjoy equal rights and treatment and all identities and bodies are respected. Our mission is to create a strong, visible and influential movement which will aim to bring a complete respect of human rights of trans and intersex persons.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

%d bloggers like this: