Ljubav prema kćerkama snažnija od seksualnosti: Pogledajte ispovijest jedne majke

Đorđina Gvozdenović ima dvije kćerke koje pripadaju LGBT populaciji. Iako joj nije bilo lako kad su joj to priznale, odlučila je da bude uz njih i pruži im podršku

Izvor: VIJESTI

Đorđina Gvozdenović jedna je od rijetkih crnogorskih majki koja je relativno brzo prihvatila seksualnu orijentaciju 22-ogodišnje i pet godina mlađe kćerke.

„Moja ćerka je biseksualna, druga ćerka je nebinarna, malo je teže objasniti terminologiju, a to znači da vas osobe privlače kao osobe, nebitno kojeg su pola, prosto neke ljudske karakteristike vas privuku, ne pol konkretno“, navodi Đorđina.

Vrlo rano su njoj i suprugu otkrile šta su i to su rekle bez ustezanja.

„Moram reći da mi je ta prva noć bila prilično teška. Iskreno, koliko god da ste u teoriji kul, je li, kad je u pitanju drugačija seksualna orijentacija, nikad vam nije svejedno kad je vaše dijete u pitanju. Ne zato što posmatrate dijete kroz seksualnu orijentaciju, nego zato što znate što sve može da doživi u ovakvoj jednoj sredini.“

A, upravo je sredina i neprihvatanje najbližih razlog, zbog kog mnoge LGBT osobe žive ispod maske. Iako je svake godine sve više onih koji odluče da je skinu u medijima se do sada pojavljivalo svega njih 20-tak.

„Strah da budu odbačeni, od onih koji najviše vole, a onda i od šire okoline. Ništa što izlazi iz kalupa nije lako prihvatiti. U moje vrijeme bilo je strašno biti roker i ljudi su bili gledani kao frikovi, zato što se oblače drugačije. Sada je strašno biti gej. Sve što je drugačije kod nas je za osudu i odmah je žigosano“, navodi Đorđina.

Ova majka priznaje da je bilo neprijatnosti zbog toga što njene kćerke vole isti pol. Ipak, to nije umanjilo njenu ljubav prema njima.

„Moja komšinica kad smo razgovarale o mojim ćerkama kaže da joj ne bi bilo drago, ali bi prihvatila da joj djeca budu drugačije orijentacije. A njen suprug je izjavio da bi više volio da budu narkomani i ubice nego da budu pripadnici populacije. Nekako narkoman, poznata materija, ubica poznata materija, ovo im je nepoznato zastrašujuće. One kao takve lakše hodaju kroz svijet nego neko ko nema podršku, moja djeca znaju da sam ja tu u svakom trenutku da ih zaštitim i drugi to shvataju.“

Da bi se te stvari promijenile, smatra ona, svaki roditelj bi trebalo da stane iza svog djeteta. Jer, ako u familiji nema leđa, i van nje će hodati po ledu.

„Hoću da svi znaju da sam tu za moju djecu i za one dobre i loše trenutke, ja sam tu.“

Zato poručuje roditeljima da prihvate svoje najmilije i da sljedeći put kad krenu da ih osuđuju stisnu zube i pruže im zagrljaj.

„Volite svoju djecu, djeca ne biraju da budu to što jesu. Pomozite im.“

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s