“Narušavanje rodne norme društvo skoro nikome ne oprašta. No, i trans muškarci, kao uostalom i svi drugi, mogu koristiti svoje konformističke privilegije ako se odluče na to i ako odaberu da kroz svoje performiranje i utjelovljenje roda potvrđuju patrijarhalni standard. ”
O iskustvu trans muškarca, redefinisanju svog poimanja sebe i izražavanja u društvu, za ovaj tekst govore 2 trans muškarca: Aleks Gosto i naš Jovan Džoli Ulićević, koji između ostalog kaže da “radikalna ranjivost, radikalna otvorenost i mogućnost preispitivanja, a onda i promjene, za njega znači biti drugačiji muškarac u ovom društvu i biti ponosan na to.”

http://lgbti.ba/trans-osobe-i-trans-muskarci-na-putu-redefinisanja-maskuliniteta/?fbclid=IwAR3VpPJwhu_uaFyMTLGwS7OE-k5dkvFgJ4qPgwuOwZdqwnhQcFp2eqoGwFQ

Written by asocijacijaspektra

Asocijacija "Spektra" je jedina trans organizacija u Crnoj Gori koja se bavi zaštitom i promocijom ljudskih prava transrodnih, rodno varijantnih i interpolnih (TIRV) osoba, osnovana u martu 2017 godine. Vizija Spektre je društvo u kojem sve osobe uživaju jednaka prava i tretman, te u kojem su svi naši identiteti i tijela poštovani, a naše razlike slavljene. Naša misija je da stvorimo jak, vidljiv, javno prepoznat pokret trans, inter i rodno varijantnih (TIRV) osoba koje će imati uticaja u odlučivanju o svojim ljudskim pravima i biti pokretačka snaga koja će dovesti do potpunog poštovanja ljudskih prava TIRV osoba i donijeti poboljšanje kvaliteta života TIRV osobama u Crnoj Gori. “Spectra” is the only trans-led organization in Montenegro, founded in March 2017. Our vision is a society where all persons enjoy equal rights and treatment and all identities and bodies are respected. Our mission is to create a strong, visible and influential movement which will aim to bring a complete respect of human rights of trans and intersex persons.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s