Vijesti

Transrodna Crna Gora: Upoznajte Hanu i Džolija

Pogledajte šta su Hana i Jovan s nama podijelili o otkrivanju rodnog identiteta i velikih koraka koje to otkrivanje nosi 🙂

Jovan : “Ovo društvo koje te uči prvo da mrziš sebe, onda da mrziš svakoga drugoga jer mrziš sebe. Te poruke nekako uneseš i jako je teško voljeti sebe kad znaš da si drugačiji,jako je teško pogledati sebe u ogledalu i reći ‘baš sam lijep ili lijepa jutros’, ‘baš volim svoja široka ramena,svoju visinu,svoju bradu ili nemanje brade’,svoje djelove tijela. To je baš teško i onda u ovom prostoru smo se nekako trudili da se vratimo na to: “Ali ja to volim kod sebe, a to što ne volim me zapravo društvo naučilo da ne volim.”

Hana : ”Zavoljeti sebe, a onda to pružiti drugima. Na taj način jedino možemo da razbijemo one okove mržnje kojima smo sami sebe okovali zbog toga što nam je neko drugi rekao da je pogrešno.”

Written by asocijacijaspektra

Asocijacija "Spektra" je jedina trans organizacija u Crnoj Gori koja se bavi zaštitom i promocijom ljudskih prava transrodnih, rodno varijantnih i interpolnih (TIRV) osoba, osnovana u martu 2017 godine. Vizija Spektre je društvo u kojem sve osobe uživaju jednaka prava i tretman, te u kojem su svi naši identiteti i tijela poštovani, a naše razlike slavljene. Naša misija je da stvorimo jak, vidljiv, javno prepoznat pokret trans, inter i rodno varijantnih (TIRV) osoba koje će imati uticaja u odlučivanju o svojim ljudskim pravima i biti pokretačka snaga koja će dovesti do potpunog poštovanja ljudskih prava TIRV osoba i donijeti poboljšanje kvaliteta života TIRV osobama u Crnoj Gori. “Spectra” is the only trans-led organization in Montenegro, founded in March 2017. Our vision is a society where all persons enjoy equal rights and treatment and all identities and bodies are respected. Our mission is to create a strong, visible and influential movement which will aim to bring a complete respect of human rights of trans and intersex persons.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

%d bloggers like this: