Izložba „Kad svane“

Asocijacija „Spektra“, nevladina organizacija koja se bavi zaštitom i promocijom ljudskih prava transrodnih, rodno varijantnih i interpolnih osoba, organizovaće izložbu fotografija žena i trans osoba „Kad svane“, koja će se održati u galeriji „Art“, na Trgu Republike br.1 u srijedu, 6. marta 2019. godine, sa početkom u 19.00 h. Izložba „Kad svane“ se organizuje u okviru programa „Bit protesta“ koji povodom 8. martovskog marša organizuju Centar za ženska prava / Women’s Rights Center i ANIMA.

Žene, transrodne, rodno fluidne, nebinarne i kvir osobe u Crnoj Gori, u kojoj vladaju i dalje jake rodne, patrijarhalne norme, doživljavaju nasilje u raznim oblicima, počevši od porodice, škola, posla, na ulici. Naša tijela, kao i naši identiteti, još uvjek postoje pod jakim stegama kontrole sistema i društva. Izložba predstavlja seriju priča žena i trans osoba iz Crne Gore, koje kroz svoje fotografije govore o uticaju društva na naše živote, ali i prihvatanju sebe koje dolazi tek nakon odbacivanja društvenih okova. Rodna ravnopravnost u Crnoj Gori, ne može biti postignuta bez sagledavanja izvora opresije svih rodnih identiteta unutar patrijarhata, te jasnim i odlučnim zalaganjem za društvenu, institucionalnu, kulturnu i političku rodnu jednakost.

Ovim putem Vas pozivamo da Vašim prisustvom date podršku ljudskim pravima žena i trans osoba, te date doprinos poštovanju naših ljudskih prava u Crnoj Gori i našem zalaganju za punu jednakost, prihvatanje svih rodnih identiteta i poštovanje različitih iskustava koje čine naše društvo.

Asocijacija Spektra

53285615_2122521741173872_1307763369209495552_o

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s