Naš tim

Jovan Džoli Ulićević, izvršni direktor

Jovan je jedan od osnivača Spektre, u kojoj radi kao izvršni direktor. Iskusni trans aktivista, započeo je svoj aktivizam 2013. godine, osnivanjem trans grupe samopodrške u okviru Kvir Montenegra. Od tada, sprovodio je mnoge aktivnosti u cilju okupljanja i osnaživanja trans zajednice. Njegov rad fokusiran je na zagovaranje za ljudska prava trans, rodno varijantnih i interpolnih osoba, fundraising, medije, edukaciju i izgradnju zajednice. Uživa u radu sa ljudima, te pružanju podrške i osnaživanju zajednice. Jovan je strastven po pitanju izgradnje jakog nacionalnog i regionalnog trans pokreta i vjeruje da promjena jedino može biti pokrenuta osnaženim pokretom koji čine osobe iz zajednice.

Jolly

 

Marija Jovanović, Koordinatorka za odnose s javnošću

Marija je mlada aktivistkinja, studentkinja psihologije i umjetnica. Iako je mlada, u aktivizmu za ljudska prava je već nekoliko godina. Jedna je od osnivačica Spektre gdje je kao koordinatorka za odnose s javnošću uglavnom fokusirana na rad sa zajednicom, umjetničke projekte i aktivnosti vidljivosti. Kroz svoj rad, Marija je vođena strašću za jednakošću i slobodom za sva živa bića.

DSC_1042

Katja Jovanović, članica Upravnog Odbora

Katja je nebinarna aktivistkinja čiji je veći dio rada fokusiran na pružanje podrške nebinarnim osobama i edukovanje društva o nebinarnim identitetima i temama. Veoma je strastvena po pitanju zajednice, njenog osnaživanja i solidarnosti u zalaganju za slobodu, jednakost i dostojanstvo. Sama se osjeća najviše osnaženo kada svjedoči razvoju trans osoba i njegovanju ljubavi i poštovanja prema sebi.

42532647_461245657731236_3047724036963216500_n

Teodor Stojanović, član Upravnog Odbora

Teodor je trans aktivista, čija su glavna interesovanja terenski rad i izgradnja zajednice. Teo je veoma posvećen okupljanju trans ljudi, pružajući im prostor za druženje, diskusiju o različitim temama od značaja za zajednicu, osnažujući ih da se zauzmu za sebe. Veoma je aktivan u aktivnostima podizanja vidljvosti trans zajednice i trans tema, naročito kroz terenski rad sa mladim osobama.

DSC_0023.00_00_46_14.Still009

Nikola Ilić, član Upravnog Odbora

Nikola je koordinator omladinskog programa Spektre. U aktivizam je ušao 2017. godine. Bavi se programima koji su okrenuti ka mladim trans ljudima iz zajednice i pruža vršnjačku podršku, sa željom da osnaži trans osobe kroz razmjenu iskustava,međusobnu podršku, građenje samopouzdanja. Takođe je okrenut medijskoj vidljivosti trans osoba i zalaže se za što veći doprinos trans osoba u društvu, usmjeren je ka iskorjenjivanju diskriminacije trans osoba u obrazovnom sistemu, ali i uopšte. Nikola je posvećen podizanju svijesti o trans osobama i sprovođenju edukativnih aktivnosti, te samim tim širi mrežu savezništva.

  • E-mail: nikolailic.spektra@gmail.com
  • Tel: +382 68 426 695

photo_2019-03-18_17-08-26

Ovo je samo mali dio naših članova_ca. Unutar Spektre, okupljamo osobe različitih identiteta: trans muškarce, trans žene, nebinarne i arodne osobe; kao i ljude sa različitim iskustvima: trans seksualne radnice, trans migrante_kinje, trans osobe koje žive sa HIV-om, trans osobe koje koriste droge, trans mlade i trans starije. Veoma smo posvećeni_e izgradnji pokreta koji će predstavljati svu raznolikost naše zajednice.