Jovan Džoli Ulićević, izvršni direktor

Jovan je jedan od osnivača Spektre, u kojoj radi kao izvršni direktor. Iskusni trans aktivista, započeo je svoj aktivizam 2013 godine, osnivanjem trans grupe samopodrške u okviru Kvir Montenegra. Od tada, sprovodio je mnoge aktivnosti u cilju okupljanja i osnaživanja trans zajednice. Njegov rad fokusiran je na zagovaranje za ljudska prava trans, rodno varijantnih i interpolnih osoba, fundraising, medije, edukaciju i izgradnju zajednice. Uživa u radu sa ljudima, te pružanju podrške i osnaživanju zajednice. Jovan je strastven po pitanju izgradnje jakog nacionalnog i regionalnog trans pokreta i vjeruje da promjena jedino može biti pokrenuta osnaženim pokretom koji čine osobe iz zajednice.

Jolly

Hana Konatar, Koordinatorka za izgradnju zajednice

Hana je mlada trans aktivistkinja i jedna od osnivačica Spektre. Svoj aktivizam započela je 2016 godine, kao volonterka u Kvir Montenegru. Od osnivanja, bila je članica neformalne grupe “Transovci” gdje je bila uključena u kreiranje i realizaciju akcija vidljivosti. Sada, u Spektri obavlja poziciju Koordinatorke za izgradnju zajednice, te organizuje grupu samopodrške za trans i rodno varijantne osobe i pruža vršnjačku podršku trans osobama u potrebi, naročito trans ženama. Uživa u pružanju podrške i ohrabrivanju trans osoba da u životu prate svoj osjećaj i misli.

DSC_0023.00_00_26_27.Still008

Marija Jovanović, Koordinatorka za odnose s javnošću

Marija je mlada aktivistkinja, studentkinja psihologije i umjetnica. Iako je mlada, u aktivizmu za ljudska prava je već nekoliko godina. Jedna je od osnivačica Spektre gdje je kao koordinatorka za odnose s javnošću uglavnom fokusirana na rad sa zajednicom, umjetničke projekte i aktivnosti vidljivosti. Kroz svoj rad, Marija je vođena strašću za jednakošću i slobodom za sva živa bića.

DSC_1042

Katja Jovanović, članica Upravnog Odbora

Katja je nebinarna aktivistkinja čiji je veći dio rada fokusiran na pružanje podrške nebinarnim osobama i edukovanje društva o nebinarnim identitetima i temama. Veoma je strastvena po pitanju zajednice, njenog osnaživanja i solidarnosti u zalaganju za slobodu, jednakost i dostojanstvo. Sama se osjeća najviše osnaženo kada svjedoči razvoju trans osoba i njegovanju ljubavi i poštovanja prema sebi.

DSC_0023.00_01_46_12.Still003

Teodor Stojanović, član Upravnog Odbora

Teodor je trans aktivista, čija su glavna interesovanja terenski rad i izgradnja zajednice. Teo je veoma posvećen okupljanju trans ljudi, pružajući im prostor za druženje, diskusiju o različitim temama od značaja za zajednicu, osnažujući ih da se zauzmu za sebe. Veoma je aktivan u aktivnostima podizanja vidljvosti trans zajednice i trans tema, naročito kroz terenski rad sa mladim osobama.

DSC_0023.00_00_46_14.Still009

Nikola Ilić, član Upravnog Odbora

Nikola je mladi trans aktivista, koji je od nedavno uključen u aktivizam, ali ima mnogo planova i ideja za svoj doprinos. U Spektri pruža vršnjačku podršku mladim trans osobama, sa željom da ih osnaži kroz razmjenu iskustva, međusobnu podršku, građenju samopouzdanja, ali i želje da se zauzmu za svoju slobodu. Nikola je posvećen podizanju svijesti o trans temama i planira da sprovodi edukativne aktivnosti o trans osobama različitim ljudima, te samim tim širi mrežu savezništva.

DSC_0868

Ovo je samo mali dio naših članova_ci. Unutar Spektre, okupljamo osobe različitih identiteta: trans muškarce, trans žene, nebinarne i arodne osobe; kao i ljude sa različitim iskustvima: trans seksualne radnice, trans migrante_kinje, trans osobe koje žive sa HIV-om, trans osobe koje koriste droge, trans mlade i trans starije. Veoma smo posvećeni_e izgradnji pokreta koji će predstavljati svu raznolikost naše zajednice.