Naš tim

Jovan Džoli Ulićević, izvršni direktor

Jolly

Jovan je jedan od osnivača Spektre, u kojoj radi kao izvršni direktor. Započeo je svoj aktivizam 2013. godine, osnivanjem trans grupe samopodrške u okviru Kvir Montenegra, a nakon toga je 2014. godine bio jedan od osnivača regionalne organizacije Trans Mreža Balkan, gdje je angažovan kao koordinator za izgradnju kapaciteta. Od tada, sprovodio je mnoge aktivnosti u cilju okupljanja i osnaživanja trans zajednice. Njegov rad fokusiran je na zagovaranje za ljudska prava trans, rodno varijantnih i interpolnih osoba, fundraising, medije, edukaciju institucija, profesionalaca/ki različitih struka, aktivista/kinja, kao i drugih zainteresovanih strana, te izgradnju zajednice. Uživa u radu sa ljudima, kao i pružanju podrške i osnaživanju zajednice. Jovan je strastven po pitanju izgradnje jakog nacionalnog i regionalnog trans pokreta i vjeruje da promjena jedino može biti pokrenuta osnaženim pokretom vođenim zajednicom, a koji prepoznaje ljudske različitosti i vodi se vrijednostima jednakosti i nenasilja, sa ciljem stvaranja društva u kojem svi/e živimo dostojanstvene živote.

 

Marija Jovanović, Koordinatorka programa za kulturu i umjetnost

DSC_1042
Marija je mlada aktivistkinja, studentkinja psihologije i umjetnica. Iako je mlada, u aktivizmu za ljudska prava je već nekoliko godina. Jedna je od osnivačica Spektre gdje se kao koordinatorka programa za kulturu i umjetnost primarno fokusira na podizanje vidljivosti i svijesti o trans zajednici kroz umjetničke projekte.  Kroz svoj rad, Marija je vođena strašću za jednakošću i slobodom.

Katja Jovanović, aktivistkinja Spektre

42532647_461245657731236_3047724036963216500_n
Katja je nebinarna aktivistkinja čiji je veći dio rada fokusiran na pružanje podrške nebinarnim osobama i edukovanje društva o nebinarnim identitetima i temama. Veoma je strastvena po pitanju zajednice, njenog osnaživanja i solidarnosti u zalaganju za slobodu, jednakost i dostojanstvo. Sama se osjeća najviše osnaženo kada svjedoči razvoju trans osoba i njegovanju ljubavi i poštovanja prema sebi.

Teodor Stojanović, aktivista Spektre

Teodor je trans aktivista, čija su glavna interesovanja terenski rad i izgradnja zajednice. Teo je veoma posvećen okupljanju trans ljudi, pružajući im prostor za druženje, diskusiju o različitim temama od značaja za zajednicu, osnažujući ih da se zauzmu za sebe. Veoma je aktivan u aktivnostima podizanja vidljvosti trans zajednice i trans tema, naročito kroz terenski rad sa mladim osobama.

viber_image_2020-01-21_17-20-42

Nikola Ilić, koordinator omladinskog programa

Nikola je koordinator omladinskog programa Spektre. U aktivizam je ušao 2017. godine. Bavi se programima koji su okrenuti ka mladim trans ljudima iz zajednice i pruža vršnjačku podršku, sa željom da osnaži trans osobe kroz razmjenu iskustava,međusobnu podršku, građenje samopouzdanja. Takođe je okrenut medijskoj vidljivosti trans osoba i zalaže se za što veći doprinos trans osoba u društvu, usmjeren je ka iskorjenjivanju diskriminacije trans osoba u obrazovnom sistemu, ali i uopšte. Nikola je posvećen podizanju svijesti o trans osobama i sprovođenju edukativnih aktivnosti, te samim tim širi mrežu savezništva.

  • E-mail: nikolailic.spektra@gmail.com
  • Tel: +382 68 426 695

photo_2019-03-18_17-08-26

 

Dante je trans aktivista, postao je dio Spektrinog time 2018. godine, kada je volonterski počeo da se uključuje u mnoge aspekte našeg rada. Trenutno, Dante je najviše posvećen radu na Spektrinom web sajtu, te na obavještavanju javnosti o našim aktivnostima, kroz kreiranje mjesečnog izvještaja našeg rada. Monitoring medija je još jedno zanimljivo polje rada na kome je on veoma aktivan.

MIL_8225

 

Ovo je samo mali dio naših članova_ca. Unutar Spektre, okupljamo osobe različitih identiteta: trans muškarce, trans žene, nebinarne i arodne osobe; kao i ljude sa različitim iskustvima: trans seksualne radnice, trans migrante/kinje, trans osobe koje žive sa HIV-om, trans osobe koje koriste droge, trans mlade i trans starije. Veoma smo posvećeni/e izgradnji pokreta koji će predstavljati svu raznolikost naše zajednice.